Friday, March 28, 2014

MARYAM - inner neck berdagu -

Inner neck yang super duper comfy atau selesa.. kami perincikan dengan material yang sangat2 terbaik.. antara kelebihan inner neck berdagu MARYAM ini ialah :






 Ada 10 warna berbeza,,,


1. maroon
2. blue
3. cream
4. pink
5. lite grey
6. deep grey
7. purple
8. choc
9. black
10. green

ZAHARAH - Telekung yang ada tangan dan kepala sekali -

Salamz..

Telekung ZAHARAh merupakan sejenis telekung yang kami buatkan sekali tangan dan ia juga ada dicantumkan kepala sekaligus. ZAHARAH boleh dipakai solat memandangkan strukturnya yang loose atau longgar pada badan, lengan dan leher.

Ramai yang dah pakai ZAHARAH kami semasa menunaikan umrah dan haji... alhamdulillah...ia merupakan pakaian yang amat praktikal dan selesa semasa di sana kerana berlaku banyak pergerakan dan bimbang akan aurat yg mungkin terlihat akibat pergerak2 tersebut..

maka tak pelu bimbang ya... sbb zaharah kami ini inshaAllah sangat memenuhi spesifikasi telekung yang serba moden dan inovatif. untuk makluman..kami hanya jual bahagian atasannya sahaja.. tiada kain disediakan. (^^)

Buat masa ni kami hanya ada ZAHARAH warna :
1. Hitam
2. Putih
3. Kelabu
4. Ungu gelap

Warna-warna lain kami terima...tapi preorder ya ^^ (preorder ambil masa 14 hari bekerja)













Wednesday, February 26, 2014

Bazaar time!!! : The Red Carpet Strand Kota Damansara

salamz...
Sejak nur's collection ni ditubuhkan hampir dua tahun lebih yang lalu.... ini first time kami akan join BAZAR....iye betulll tak tipu...first time ni..... so..kami akan bawa semua koleksi telekung2 kami yang super duper best...selesa...cantik..cun dan inovatif ni ke sana... JAMEELAH PREMIUM, LEA THURAYYA, ZAHARAH, HANNA dan our new collection MARYAM!!! semua pada harga diskaun tak masuk akal punya....dahla harga promosi...dapat lagi FREEGIFT yang memang takkan dapat tempat lain...lagi....eh...kena dtgla untuk tau apa lagi surprise kami nak bagi.... memang berbaloi2 pada siapa yang datang... .semua2 jelitawan dan rupawan, abg kakak adik makcik pakcik... yang free ujung minggu ni... jemput datang tau...come and meet our team kat sana ya.. (^^).. wuhooo....berkobar2 lain macam eh... haha... see ya...

p/s : tolong2 sebarkan ya... ^^

Saturday, February 8, 2014

Jameelah SUPER VALUE

Assalamualaikum..Apa khabar semua.... kami nak umumkan bahawa kami juga sekarang dah ada koleksi untuk TELEKUNG SUPER MURAH!!!

Pada yang suka dengan kualiti Jameelah premium kami... macam biasa ia ada di SINI.. boleh tgok2 cuci mata..

Pada yang suka telekung lycra pada harga yang lebih murah boleh tgok entry ini ya....

So apa bezanya?? mmg ramai yg akan tnya sebab range harganya yg berbeza...

Jameelah Super Value:

Antara kelainannya ialah...
1. materialnya lebih ringan
2. kelim tepi biasa (xde karipap atau kelim bergaya)
3. kain jarang sedikit (untuk wana gelap x jarang )

Tapi disebabkan kelainan2 ini... ia dtg juga dengan pelbagai kelebihan....
1. ringan mudah dibawa travel
2. boleh direnyuk2
3. bhgian kepala yg freesize dan kemas (xnmpk anak rambut)

Warna yang ditawarkan adalah seperti berikut...









Wednesday, January 1, 2014

Cara memakai HANNA - ready for solat hijab

Dah ada pilihan... tak tau pulak macam mana nak pakai HANNA .. mudah aje ye kawan2... ini kan tudung telekung terbaik abad ini... so cara nk pakai juga x susah...



HANNA - Ready for Solat Hijab

NEW!!!! sempena 2014 arini... koleksi HANNA - ready for solat hijab - dah berada dipasaran ... (^^)
Hanna.... merupakan koleksi telekung kami yang boleh dijadikan telekung untuk solat...dan pada masa yang sama boleh diadaptasikan untuk menjadi TUDUNG atau HIJAB buat muslimah di luar sana.

Tudung Telekung atau Ready for solat hijab ini direka khas untuk memudahkan muslimah di luar sana...

1) tidak perlu bawa extra beg (untuk telekung)
2) tidak perlu beratur panjang untuk tunggu telekung solat di tempat awam
3) menghindari masalah telekung berbau di tempat awam
4) Tudung labuh yang boleh diselaraskan ikut kemahuan individu (semestinya menutup dada)
5) Tidak Jarang
6) Tidak melekap pada dada kerana tebal

Muslimah hanya perlu sediakan sepasang stokin yang bersih dan pastikan HANNA yg dipakai ini..sentiasa bersih dari sebarang najis sebelum mula solat.












Sunday, December 15, 2013

telekung BERWARNA tak salah

Salam....kami ni rasa pelik dan tak tahu nak jawab komen2 org2 negatif ni... bukan kami tak nak reply... tapi kami cuba untuk meng"cool" kan keadaan... sebab kami tau selagi kami reply..selagi tula komen2 negatif ni akan terus menerus berleluasa... akhirnya.. kami jumpa status dari FYNN JAMAL ni... so apa yg beliau ketengahkan...memang sama macam yang kami nak explain... so mohon baca untuk pencerahan masing2 ya...

***************************************

ada orang share printscreen di newsfeed aku.
keratan soalan dia pada seorang ustazah.
"apa hukum pakai telekung warna2".

sebelum aku panjangkan, besarlah harapan aku kalau apa yang aku borakkan sebentar lagi dilihat dari aspek seorang manusia yang masih dalam perjalanannya ke arah yang lebih elok. aku bukan agamawan. dan aku wallahi tidak ada niat hendak menegur mana2 tokoh agama. cuma aku perlu luahkan ini semua.

jujur.namun tidak relevan sama siapa2.

minta maaf cakap--
tapi kita terlalu suka menyukarkan keadaan. mencari komplikasi. munyusahkan benda yang dasarnya tidak pun berselirat mana.

"ustaz, apa hukum beli tupperware pada kawan saya yang berniaga MLM?"
"ustazah, macammana pandangan ustazah tentang suami nak kawen lain tapi isteri tak bagi tapi kawan dia cakap dia tak kawen pun lepas tu isteri kawan suami dia pulak cakap dia dah kawen?"
"al-fadhil, apa pendapat al-ustaz al-fadhil berkenaan hukum membeli starbucks untuk disedeqah kepada anak2 yatim?"

haih…
*geleng kepala*

percayalah.
kadang2 aku rasa baca sesi soaljawab di page ustaz2 dan ustazah2 lebih kurang sama sahaja frustasi yang aku dapat dari membaca komen2 di web gossip artis.

kecewa.
"takkan MACAM NI fikiran masyarakat aku?"

ambillah pengajaran dari kisah bani israel dan nabi musa as terdahulu. demi mencari seorang pembunuh dikalangan mereka, allah meminta dikorbankan seekor lembu betina.

benda boleh settle.
lembu. betina. sembelih.
tu je.

tapi taaaaaaak.
nak kaler apa.
nak umur berapa.
macam2.

kalau tanya sekali harung takpe. tanya satu soalan. pastu dah jawab-- tanya lagi. pastu jawab lagi-- eh dia bagi soalan lain lagi.

dah satu hal nak kena cari lembu betina-- tak tua tak muda-- warna kuning tua-- orang suka tengok-- tak pernah bersawah-- tak pernah membajak-- tak cacat-- tak ada belang. dah lah susah carik. bila dah jumpa-- tuan lembu taknak jual pulak. "kalau nak beli", kata dia, "harga dia macam seluruh kulit dia disalut emas".

dah satu hal.

aku tak cakap "jangan banyak tanya". tidak. tapi aku nak tegur. korang menakutkan orang di luar islam. yang tidak faham sebenarnya agama ini mudah dan memudahkan.

korang menakutkan orang dengan soalan2 korang.
macam PAYAH SANGAT nak buat baik.
macam MAHAL SANGAT kedudukan korang yang lahir2 tuhan izinkan jadi muslim yang baik.

berbalik tentang telekung tadi.
apalah salahnya orang nak solat dengan telekung warna aiskrim paddle pop pun?
dia NAK SOLAT.
kenapa kau dengki sangat dengan telekung dia?

alasan "mengganggu solat" yang korang pakai--
wallahi bagi aku kedengaran bodoh.
ye.
bodoh.

aku tak taulah macammana kau nak solat nanti bila kau ada anak.
sebab dengarlah cakap aku.
waktu solat LAH waktu anak kau nak bergayut kat telekung kau, melalak nak susu, main dekat2 dengan plug acah2 nak cucuk pakai jari.

kenapa kau tak tanya hukum anak kau ganggu solat kau?

aku betul cakap ni.
korang busuk hati.
dengki.

sibuk nak cakap orang sibuk nak menunjuk.
habis yang kau menunjuk pandai itu macammana?
dia nak menunjuk-- itu dia dengan tuhanlah.
dia nak berlagak-- itu dia kena jawablah.

tapi ITU PUN kalau betul dia menunjuk-lagak.
kalau dia MEMANG berkenan tang itu?
tanpa niat lain selain "dah lama teringin"?
entah. atas whatever reasons pun--
kenapa susah benar nak redha dengan mungkin ada kebaikan dalam perbuatan dia?

husnuzzon la.

dan kalau pun telekung dia ada labuci bagai-- KENAPA kau solat nak menung tengok kerawang dan renda2 dia? KENAPA tak tunduk dan pejam mata? KENAPA tak jaga bacaan solat sampai kedengan ke lorong telinga kau sendiri demi usaha mencapai khusyu' yang paling tinggi nilainya? KENAPA tak alih ke hujung saf lagi bertentangan belah sana?

KENAPA kau lebih pedulikan telekung dia?

orang belikan anak kereta-- kau menyampah.
orang ada telekung mahal-- kau marah.
orang tu dah ada-- biarlah dia.
APA kau punya masalah?

orang2 macam kau patut keluar dari negara.
tengok budaya orang.
tengok cara orang.

kalau tak ada duit, takpe. cuba rajin2kan diri solat jemaah kat masjid2 antarabangsa. macam di PJ, di UIA, di USIM. banyak lagi. kenali mazhab2 lain selain apa yang kita biasa.

aku rasa sampai habis waktu kau tak solat.
dok memikir kenapa warna telekung perempuan afrika tu warna-warni macam kereta berarak citrawarna.
dok runsing kenapa sister dari amerika tu solat tak pakai telekung pun-- siap tangan terkeluar tak pakai sarung apa.

susah macam ni.
susah.

jangankan orang yang belum islam--
aku yang islam 'tak cukup' INI PUN kadang2 takut dengan korang.

iktibarkan dari kisah rasulullah dengan lelaki dhab suatu masa dahulu. dia mendatangi rasulullah saw dengan senjata sudah hampir mahu membunuh baginda. para sahabat dah panas hati tengok kekasih allah diperlaku demikian-- TERUS mahu membunuh lelaki dhab tadi. rasulullah saw halang.

instead of melawan dan melampias baran,
baginda bercakap dengan hemah--
menjawab segala persoalan--
terislamkan lelaki dhab tadi.
dan dan.

beberapa ketika selepas itu--
lelaki dhab yang pada asalnya mahu membunuh rasulullah saw kerana benci--
mengislamkan ribuan kafir.
antara pengislaman terbesar di zaman baginda.

*hela nafas*

niat.
niat para sahabat itu baik.
mau menjaga rasulullah sebaik mungkin.
tapi bayangkan kalau dibunuh terus lelaki dhab tadi--
RUGI beribu2 saudara baru yang dikembalikan dia pada agama allah.

kawan2,
sedarlah.
nampaklah.
tahulah.

tuhan itu maha kasih.
maha cinta.

jangan buat orang benci tuhan--
kerana kita.

link as per : https://www.facebook.com/FynnJamalMusic?ref=br_tf

Share It